Supa crema de ciuperci (Champignon)

supa-crema-ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g apa
  • 2 cubulete fiertura de zarzavat
  • 250 g lapte
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 100 g smântâna fermentata
  • ¼-½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 250 g ciuperci (champignon) albe, evtl. taiate în jumatati sau sferturi
  • ca. 2 linguri frunza de patrunjel tocat

Preparare:

  1. puneti toate ingredientele în afara de ciuperci si patrunjel în oala si încalziti 8 min./100°/treapta 2.
  2. adaugati ciupercile prin orificiul capacului în fiertura si lasati sa mai fiarba 4 min./100°/ /treapta 2.
  3. puneti supa în farfurii, presarati cu patrunjel si serviti.

Valori nutritive: 4 portii / pe portie:

  • 1006 kJ/240 kcal
  • grasimi: 19 g
  • albumine: 7 g
  • hidrati de carbon: 12 g
  • fibre: 1,8 g
  • colesterina: 59 mg

Varianta:
Untul poate fi înlocuit cu unt cu mirodenii, total sau partial.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, medie: 4.00 din 5)
Loading...Loading...

One Response to Supa crema de ciuperci (Champignon)

  1. Alina

    Este o supa cu adevarat delicioasa …si mai ales extrem de usor de facut. Pentru mine a fost prima reteta incercata cu THERMOMIX si …m-a convins.

    Am incercat sa fac si o cantitate mai mare…dubland practic cantitatile de ingrediente dar si timpul de preparare, DAR…cel mai bine este sa dublezi timpul de preparare la pasul 1 iar la pasul 2 sa il mentii la fel ca in reteta penru ca altfel ciupercile se maruntesc. Mai mult , eu as pune mai putina faina…la portia dubla. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>